Elérhetőség

Facél Kft
H-2120 Dunakeszi, Fő út 143.
(a Dunakeszi Jármű Javító Kft területén)

Telefon
+36-20/9111-691
Fax
+36-27/343-965
E-mail
info@facel.hu

Térkép

Környezetvédelem

A Facél Kft és a környezetvédelem

Cégünk minden dolgozója elkötelezett a természetvédelem iránt. Munkánk során mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb környezet terhelést produkáljuk.kornyezetvedelem

A vasút iparban dolgozunk, mely napjainkban egyre inkább a környezetvédelem látókörébe kerül, hiszen a vasúti szállítás lényegesen kisebb károsítást okoz ugyanannyi teher szállításakor, mint a közúti. Ezt jól szemlélteti az összehasonlítás egy kétirányú vasúti pálya és egy többsávos autópálya között. Képünkön egy elhagyott erdei vasúti pálya látható. Vajon egy aszfaltozott autóutat mennyi idő alatt fogadna be újra a Természet?

A környezet tudatosság legfontosabb mozzanata a takarékosság úgy az alapanyagok, mint a felhasznált energia terén. A fa tökéletesen alkalmas a maximális kihasználhatóságra, hiszen a nagyobb alkatrészek darabolásakor keletkező hulladék, még sok kisebb feladathoz használható. Amikor további darabolás már nem lehetséges, a fa még mindig hasznosítható tűzifaként. A keletkező forgács és fűrészpor a központi elszívón keresztül a brikettáló gépünkbe kerül. Ebből az újabban veszélyes hulladéknak minősülő anyagból nálunk megújuló energia hordozó készül: a faforgács brikett.

A munkavégzés során is törekszünk a környezet tudatosságra. Fakezelő és ragasztó anyagaink vizes bázisúak. Csepegés mentes felhordással elérhető, hogy maradék nélkül használjuk fel ezen vegyianyagokat. Nagy kiszerelés vásárlásával a csomagoló anyagok mennyisége is lényegesen csökken. Az alkatrészek gépeken való csúszására vegyianyagok, spray-k helyett egyszerűen szappant használunk.

Szoros kapcsolatot ápolunk a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Börzsönyi Csoportjával. Pénzbeni adományaink mellett munkával is segítjük tevékenységüket, természetvédelmi berendezések készítésénél vagyunk hasznukra.